Sykkelmontering

1. Ved henting av sykkel i butikk

Hvis du velger å hente sykkelen i butikk, så skal sykkelen være ferdigmontert og klart til bruk.

2. Ved levering hjem til kunde

Før vi sender deg din sykkel monterer vi opp sykkelen, justerer gir og bremser, pumper luft i dekkene og smører opp der det trengs. For å få plass i esken før sending må sykkelen demonteres noe. Derfor må du følge trinnene nedenfor før du kan ta i bruk sykkelen. Det er viktig av sikkerhetsmessige hensyn at denne monteringsanvisningen følges. Hvis du er i tvil om monteringen eller det oppstår problemer, kontakt customerservice@intersport.no før du tar i bruk sykkelen. INTERSPORT er ikke ansvarlig for feil eller skader som skyldes feilaktig montering.

1
Når du åpner esken vil du finne selve sykkelen, med løst forhjul, styre og sete. I tillegg er det en utstyrseske med enkelt verktøy, annet tilbehør og garantiskjema. Ta av emballasjen og finn frem verktøyet.

2
Det første du gjør er å feste styret. Vri gaffelen slik at styrestemmen peker fremover. Sørg for at alle wirere har fri gang slik at ingen wire strammer seg når du svinger på styret. Når du skrur til er det viktig at det er lik avstand på begge festepunktene.

3
I esken finner du en aksling med to fjærer. Disse to skal plasseres med bredeste siden pekende utover, på hver side av hjulet. Sett den gjennom forhjulet, den skal stå på venstre side av hjulet i fartsretning (retningen dekkmønsteret «peker» sett ovenfra). Fest så hjulet i gaffelen. Viktig at sykkelen «hviler» rett på hjulet.
Hurtigkobling
Stram først til mutteren med strammehendelen åpen, press deretter hendelen inn, pekende oppover. Sjekk at akslingen er godt festet.

4
Bremsen hektes enkelt på. Press inn bremsearmene slik at du får hektet wiren på. Sjekk at begge bremseklossene ligger rett på felgen når du presser inn håndbremsen. VIKTIG! Kontroller bremsene før du sykler første turen.

5
Nå kan du sette på setet. Dette gjøres enkelt. Sjekk at det er fett/greas på setepinnen. Skyv ned setepinnen med ønsket høyde. MERK: det er markert på setepinnen hvor maks høyde er. Skru fast (noen sykler har en hurtighendel). Setet skal stå vannrett. Vi anbefaler ikke at setet monteres mer enn 5 centimeter høyere enn styret.

6
Når du skal montere pedalene er det viktig å merke seg at det er forskjell på høyre og venstre pedal. Det er merket på selve bolten. Det står L (left) og R (right). Pedalen på venstre side har «links» gjenger, det vil si at den skal skrus på motsatt vei, altså mot klokken. Det kan være lett å skru i stykker gjengene, så kjenn godt etter at pedalen skrus lett inn.

7
Refleks foran og bak, samt ringeklokke er påbudt i Norge. Sjekk om disse er montert riktig. Hvor disse skal monteres varierer. Noen skal monteres på styret, mens andre monteres på gaffelen. Dersom det mangler luft i hjulene, pump de opp. Normalt 3,5 til 4 bar.

8
Pass på at vinkelen på styret blir riktig. Sett deg på sykkelen. Når styret har riktig vinkel, skal du kunne legge håndflatene flatt over håndtak og brems slik at underarm og håndflate ligger i en rett linje over bremsehendlene.
Riktig sittestilling:
Du skal ha lave skuldre. Jo mer aktiv sykling, jo mer fremoverlent. Når pedalen er helt nede, skal det være en liten «knekk» i kneet. Vær avslappet i nakken samtidig som du ser rett fremover.

9
Før du tar sykkelen i bruk, sjekk følgende:
  • At bremsen fungerer foran og bak
  • Pedalene er fastmontert
  • Styret er festet og sikkert og at wirene ligger riktig
  • Setet er festet sikkert

Vi gjør oppmerksom på at nye bremser er svært effektive. Pass på at du ikke bremser for hardt på de første turene med din nye sykkel. Det er viktig at du etter de første turene kontrollerer alle ovennevnte forhold, og eventuelt etterskrur og justerer. Vedlikehold må deretter foretas på sykkelen regelmessig. Vi gjør oppmerksom på at det er normalt at wirere til bremser og gir strekker seg litt ved bruk og at justeringer må foretas. Vi viser her til den vedlagte sykkelhåndboken.

Nå kan du ta din nye sykkel i bruk. God fornøyelse! Husk: bruk hjelm.